Tips om je carrière een vliegende start te geven in 2022

Na de maand december, waarin veel mensen reflecteren op het afgelopen jaar, zijn we nu beland in januari. Een maand waarin het draait om een frisse start en nieuwe kansen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je binnenkort je studie afrondt of dat je graag een volgende stap wil maken in je carrière. Wij geven je graag een aantal tips om jouw carrière dit jaar een vliegende start te geven! 

Op zoek naar een passende baan, wat nu?

Sommige young professionals komen de arbeidsmarkt op met een gericht doel. Anderen zijn nog zoekende en worden van verschillende functies enthousiast. Waar herken jij je in? Vanwege het grote aantal studies merken wij dat het best lastig is om direct een link te leggen met een passende baan. Het helpt om in gesprek te gaan met familie en vrienden om zo je ambities en kwaliteiten te ontdekken. Zo kun je erachter komen wat je energie geeft en wat niet. In ons werk merken we dat het fijn is om samen de voor- en nadelen van verschillende opties te bespreken. Benieuwd hoe je dit voor jezelf helder kunt krijgen? Check dan het T-Model. Dit helpt jou om structuur aan te brengen binnen je keuzeopties.

Hoe ga je aan de slag? 

Bij het T-model vergelijk je twee functies waar je enthousiast van wordt. Voordat je start met invullen van het model, raden wij aan om na te denken over vragen zoals: ‘Welke sector spreekt je aan? Wat voor cultuur zoek je in een bedrijf? Hoe groot mag een bedrijf zijn?’ Denk hierbij ook aan jouw eerdere ervaringen in een bijbaan of stageopdracht waar je enthousiast van werd. 

Een andere tip van ons is om een online profielentest in te vullen. Dit kan jou helpen om meer inzicht te krijgen in een functie die bij je past en wat jouw drijfveren zijn. Een leuke laatste tip is om terug te gaan naar je kindertijd. Welke boeken stonden er in jouw kast, zit hier een terugkerend thema in? Het kan zomaar zijn dat de boeken die je toen las, iets zeggen over wat je leuk vindt en helpend zijn in jouw zoektocht naar een baan. Was je vroeger niet echt een lezer? Denk dan eens terug aan de onderwerpen waar je een spreekbeurt over hebt gehouden. 

Vergeet niet!

Naast het proces waarin je voor jezelf helder krijgt waar je naar op zoek bent, geven we graag ook de volgende praktische tip mee. Zorg ervoor dat je cv en LinkedIn up-to-date zijn. Voor je cv is het goed om te kijken of al je relevante werkervaring voor de functie waar je op solliciteert, erop staat. Benoem kort welke werkzaamheden onder een bepaalde functie vallen zodat je waardevolle ervaring duidelijk is. Daarnaast is het goed om tijd te investeren in je LinkedIn en jouw meest recente werkervaringen hierop te zetten. De kans is groot dat je toekomstige werkgever bij binnenkomst van je cv, meteen ook naar je LinkedIn kijkt. 

Wil jij de volgende stap zetten in jouw carrière? Wij kijken graag wat we voor jou kunnen betekenen. Neem vrijblijvend contact op met een van onze talentenmanagers voor meer informatie.

Hi there!

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in!