Trainee in de zorg

Wil je een jaar lang werken en leren tegelijk, met het oog op een vast dienstverband in de zorg? Word dan trainee bij Q-Talent!

Inhoud en doel traineeship

Gedurende een jaar ga je 32 uur per week in de bedrijfsvoering van een zorgorganisatie aan de slag. Om de week volg je een studiedag bij ons op kantoor. Na dit jaar heb jij je ontwikkeld tot een vaardige en ervaren medewerker die bijdraagt aan de doelstellingen en ambities van de zorgorganisatie. De intentie is dat je in dienst treedt bij de zorgorganisatie.

Ontwikkeling en begeleiding

Op jouw studiedagen volg je ons trainee ontwikkelprogramma. Dit programma bevat vaardigheidstrainingen zoals adviesvaardigheden, effectief communiceren en werken met Excel. Voorbeelden van expertise-trainingen zijn: audits uitvoeren, calamiteitenonderzoek, stuurinformatie, e-health en storytelling met data. Bij ieder traineeship hoort een specifiek ontwikkelprogramma. De trainingen volg je samen met andere trainees en de kennis kun je meteen toepassen in de praktijk. Ook krijg je intervisie om van elkaar te leren en om je persoonlijk leiderschap te vergroten.

Gedurende je traineeship staan we je bij met persoonlijke begeleiding en coaching. Samen kijken we welke competenties of vaardigheden je verder wilt ontwikkelen en wat je hiervoor nodig hebt. Met onze consultants kun je inhoudelijk sparren. Dat helpt jou om je zeker te voelen en de werkzaamheden binnen de zorgorganisatie zo goed mogelijk uit te voeren.

Traineeships in vier vakgebieden

Wij bieden vier traineeships aan: business intelligence, kwaliteit in de zorg, zorgadministratie en business control.

Business intelligence in de zorg
Als business intelligence trainee verzamel en orden je relevante data om deze vervolgens te gebruiken als stuurinformatie voor de zorgorganisatie. Daarnaast werk je met systemen zoals Power BI en SQL voor het creëren van dashboards. Wil je meer weten? Lees dan hier de vacature.

Kwaliteit in de zorg
Als kwaliteit trainee onderzoek je aan welke kwaliteitseisen een zorgorganisatie moet voldoen en hoe jij daarbij kunt ondersteunen. Je leert wetgeving vertalen naar beleid en je adviseert de organisatie hierover. Wil je meer weten? Lees dan hier de vacature.

Administratie in de zorg
Als administratie trainee leer je alles over de zorgadministratie. Je optimaliseert processen rondom de administratie en declaratie van de zorg. Daarnaast ga je aan de slag met horizontaal toezicht en interne beheersing. Wil je meer weten? Lees dan hier de vacature.

Business control in de zorg
Als business control trainee help je de zorgorganisatie in control te houden. Je draagt bij aan de continuïteit van de organisatie met behoud van de kwaliteit van de zorg. Je onderzoekt bijvoorbeeld processen op efficiëntie en kostenbeheersing. Wil je meer weten? Lees dan hier de vacature.

Hoe word je trainee?

  • Je reageert op een traineeship vacature en wij nemen contact met je op voor een online afspraak met een talentenmanager. In deze afspraak maken we kennis met elkaar en is er alle ruimte voor uitleg/jouw vragen over het traineeship. Wanneer we beiden enthousiast zijn, plannen we een tweede gesprek in op ons kantoor in Utrecht. Jij, een talentenmanager en een consultant van Q-Consult Zorg zijn hierbij aanwezig. In dit gesprek gaan we dieper in op de inhoud van het vakgebied van jouw interesse. Wanneer ook dit gesprek positief is, kom je in onze traineepool en maken we samen de match met een zorgorganisatie. Na de kennismaking met de zorgorganisatie start jouw traineeship.
  • Twijfel je tussen twee of meer traineeships? Meld je dan via een open inschrijving aan en laat ons in jouw motivatiebrief weten waar jouw twijfelpunten zitten. We bespreken de verschillen tussen de traineeships en helpen je graag bij het maken van een passende keuze.

Hi there!

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in!